1. Hva vil du Gud? Be og lytt. Spør Gud hva han vil med møtet du skal lede på, og be Han om å vise deg hvis det er spesielle sanger du skal bruke. Her pleier jeg å gå på magefølelsen hvis ikke steintavlen dukker opp. 

2. Hvilke sanger har du et hjerte for? Det er viktig at vi velger og leder sanger vi selv brenner for og er glad i. 

3. Hvem leder du? Tenk på hvilken forsamling du leder. Leder du på et flergenerasjonsmøte eller et studentmøte? Dette kan være viktig å ha i bakhodet når du lager set-liste, spesielt med tanke på hvor mange engelske, eller nye sanger du velger. 

4. Hva handler talen om? Det er viktig at vi som lovsangsledere har god kommunikasjon med taleren. Snakk med taleren og spør om vedkommende har tenkt på en spesiell responssang etter talen. 

5. Flyt. Gjør hjemmeleksen din, og velg tonearter som skaper flyt mellom sangene. Da slipper vi den pinlige stillheten som alltid blir lenger enn vi tror. 

6. Ny sang? Ikke introdusér for mange nye sanger på ett møte. Og vær gjerne bevisst på hvilke nye sanger du vil introdusere det neste semesteret for eksempel. Bland gjerne en ny sang inn midt mellom to kjente, slik at du har noe kjent å falle tilbake på hvis du ikke får folk med på den nye. 

7. Stay flexible. En set-liste er ikke skrevet i stein. Vær åpen for Guds ledelse, og våg å velge sanger som ikke står på set-listen hvis du kjenner for det. Du kan ha en "eventuelt liste" nederst med sanger som bandet kan være forberedt, på hvis du ønsker det. 

8. Snacks til teknikerne. De med hjerte for teknikere kan alltids skrive inn hvem som leder sangen, hvem som eventuelt legger andrestemme, og for eksempel hvem som har et viktig tema på låten. Da hjelper du teknikerne enormt, noe som kan være nyttig hvis man ikke har faste teknikere.